​✔ 60 års erfaring

​✔ Mærkevarer i høj kvalitet

​Håndværket og symaskinen

Syning er fundamentet for os og for vores branche - et håndværk, vi er stolte af!

Et gammelt og traditionelt håndværk som, for os hos Gardinmontøren Erhverv og GardinHuset, er og har været værdsat og uundværligt de seneste 62 år.

I gamle dage blev syersken og skrædderen ikke regnet for noget særligt. De kom ofte fra fattige kår og kunne kun lige tjene til dagen og vejen.

I dag er det ikke let at finde en fagligt dygtig håndværker indenfor syning. Med saks, hænder og symaskine skal alle kvaliteter håndteres og forvandles til mange forskellige gardinløsninger, modeller og typer til enhver stil og indretning, og det kræver stærke, faglige kompetencer!

Det at kunne sy i høj kvalitet er et unikt håndværk, og hvis ikke vi passer på, forsvinder håndværket inden for få år.

Højteknologien kan ikke erstatte håndværket

Produktion af gardiner og beklædning er blandt de få, der stadig betjenes af mennesker, og symaskinen er stadig vores væsentligste værktøj. Den er vores fundament og årsagen til, at vores forretning lever. Vi har virkelig suget al den nyudvikling ud af symaskinen, som overhovedet muligt.

Selvom vi i dag lever i en højteknologisk tidsalder, hvor robotter varetager mere og mere produktion, så findes der ikke én symaskine, der kan sy, uden at et menneske som minimum enten fodrer maskinen eller tager imod stoffet.

På den måde har teknologien endnu ikke vundet indpas hos os, og det er vi faktisk rigtigt glad for. Vi elsker nemlig at sy og mærke stoffet imellem hænderne.

Kunsten at sy er et 20.000 år gammelt håndværk.

De første synåle var lavet af horn og knogler fra dyr og tråden var skind eller hår. Først i det 14. århundrede kom nåle af jern og ca. 100 år senere blev der lavet et øje til tråd.

Fra 1800. tallet blev der gjort en række forsøg på at opfinde en maskine, der kunne gøre syning enklere og hurtigere. Der blevet givet patent på flere maskiner, men det var først i 1830, at den franske skrædder, Bartholomé Thimonnier får patent på den entrådet kædesømsmaskine, der for alvor sætter skub i masseproduktionen. Blandt andet syning og produktion af uniformer til den franske hær.

Denne måde at sy på blev så stor en succes, at andre franske skræddere brændte hans fabrik ned af frygt for at miste deres arbejde. Branden gjorde, at den franske symaskine ikke længere blev nogen succes

Maskinen man troede ville forsage arbejdsløshed

USA tager nu føringen i udviklingen af symaskinen, da den første amerikanske symaskine blev opfundet af Walter Hunt i 1834. Symaskinen var brugbar, men Walter tog aldrig patent på sin opfindelse, da han troede, den ville forårsage arbejdsløshed. Det var først i 1846, en symaskine blev patenteret til opfinder Elias Howe. Den såkaldt stikkestingsmaskine der kunne udføre 300 sting i minuttet.

Mekanikerlærlingen hos Howes symaskiner, Isaac Merrit Singer, udviklede i starten af 1850’erne en kraftigere symaskine, der kunne bruges i hjemmet. Singer satte symaskinen i masseproduktion, og bl.a. ved hjælp af nytænkende og innovativ markedsføring rundede salget 10 mio. i 1891.

Singer opkøbte patenterede delkomponenter fra andre opfindere, som stadig anvendes af nutidens moderne symaskiner.

Kilde: Denstoredanske.lex.dk

“One of the few useful things ever invented.”

Mahatma Gandhi

Kvaliteten i stoffet kan ikke stå alene

Gardiner skal holde i mange år og bliver håndteret mere eller mindre hårdhændet af mange mennesker. Netop derfor er det ikke nok at kvaliteten på tekstilet er høj – Det er afgørende, hvordan og hvor professionelt, det er syet og produceret.

Her hos Gardinmontøren Erhverv og GardinHuset beundrer vi vores kompetente håndværkere!

Hver eneste dag sender vi stolt gardiner ud ad døren. Gardiner i alle farver, nuancer og mønstre som er syet på vores helt egen systue.

Alle gardiner syes med høj dansk faglighed og efter danske normer og kvaliteter. Det er helt unikt, at vi kan lykkes med et flot og tilfredsstillende resultat – hver gang!

Håndværket er for os en afgørende faktor og vores garanti for gennemført kvalitet.

Facebook​

Du er velkommen til at "like" vores facebook-side. Her vil vi løbende opdatere med tekst og billeder omkring, hvad der sker i virksomheden.​

Følg med på Instagram​

Hovedkontor & Showroom

Gardingruppen Gardinmontøren ApS

Bondovej 6, ​5250 Odense SV

CVR: 15671599​

T: 66 17 28 00

E: erhverv@gardingruppen.dk

facebookFacebook  |  instagram Instagram  |  linked Linkedin